عمل جراحی لاغری (بای پس، بالون واسلیو معده) چه عوارضی دارند؟

عمل جراحی لاغری (بای پس، بالون واسلیو معده) چه عوارضی دارند؟

ممکن است برای هر کسی که قصد از دست دادن وزن دارد جراحی کاهش وزن یک تصمیم مناسب یا درست نباشد. روش‌های حلقه‌گذاری یا اسلیو معده باعث کوچک‌تر شدن معده می‌شوند. کوچک‌تر شدن معده باعث می‌شود فرد زودتر احساس پری کند و میل به خوردن غذا در او کمتر شود.در روش‌های بای‌پس معده، انحراف بیلیوپانکراتیک یا بای پس روده، روده به بخشی از معده متصل می‌شود. این روش‌ها از طریق کاهش جذب غذا عمل می‌کنند. جراحی کاهش وزن عملی است که نباید بدون در نظر گرفتن ملاحظات بسیار دقیق انجام شود بنابراین زمانی که بناست جراحی انجام ‌شود فرد باید حتما درک دقیقی از آنچه قرار است اتفاق بیافتد مانند خطرات در پیش رو داشته باشد. فرد همچنین باید در نظر داشته باشدکه پس از جراحی باید تغییرات درازمدتی در سبک زندگی و عادات غذایی خود ایجاد کند. امروزه روش های غیرجراحی و کم خطری برای کاهش وزن و رسیدن به اندام ایده آل وجود دارند که عوارض جانبی و محدودیت های جراحی لاغری را هم به دنبال ندارند.

عمل کاهش وزن در افرادی انجام می‌شود که بیش از 100 پوند وزن دارند یا شاخص توده بدنی آنها (BMI(40 یا بیشتر است و همچنین کسانی که در پیش گرفتن روش‌هایی مانند گرفتن رژیم غذایی، ورزش و مصرف داروها یا سایر روش‌های غیرجراحی برای آنها موفقیت آمیز نبوده است. با پزشک مشورت کنید تا ببینید جراحی مناسب شما هست یا خیر. درباره خطرات جراحی و تغییراتی که باید پس از آن در رژیم غذایی و سبک زندگی خود ایجاد کنید با پزشک صحبت کنید. بهتر است جراحی باریاتریک یا چاقی تا زمانی که همه گزینه‌های در دسترس توسط شما و پزشک مورد بررسی قرار نگرفته‌اند انجام نشود.
امروزه روش های بسیار ایمن تر و موثر تر برای کاهش وزن موضعی بدون نیاز به تحمل عوارض جانبی جراحی وجود دارد از جمله لیزر لیپولیز، لیپوماتیک، کویتیشن، کرایولیپولیز، رادیوفرکانسی  و لیپوساکشن  و بسیاری روش های دیگر که در کلینیک تخصصی تناسب اندام رازی به شما عزیزان ارائه می شوند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو وقت درمان می توانید با شماره ۰۲۱۸۸۳۳۴۰۲۹ - ۰۲۱۸۸۳۳۳۲۵۹ - ۰۲۱۸۸۰۲۵۳۵۰  تماس حاصل فرمایید.

انواع جراحی لاغری که برای کاهش وزن استفاده می شود


پزشک بر اساس وزن بیمار و مشکلات جسمی وی بهترین و کارآمدترین روش را برای عمل جراحی انتخاب می‌کند. انواع روش‌های کاهش وزن شامل موارد زیر هستند:

عمل حلقه‌گذاری معده

عمل حلقه‌گذاری معده

در حال حاضر، حلقه‌گذاری معده روشی رایج برای کاهش وزن است و در طی آن، یک حلقه اطراف بخش بالایی معده قرار داده می‌شود که معده را به دو قسمت تقسیم می‌کند. زمانی که فرد غذا می‌خورد این غذا از مری وارد بخشی از معده درست بالای حلقه می‌شود. از آنجا که این قسمت اندازه کوچکتری نسبت به سایز قبلی معده دارد فرد مقدار کمتری غذا می‌خورد و زودتر از قبل احساس پری و سیری می‌کند. پس از خوردن غذا، غذا به تدریج از بخش بالایی وارد بخش پایینی معده در قسمت زیر حلقه می‌شود و به تدریج هضم می‌شود.

حلقه‌های معده طوری طراحی شده‌اند که موقعیت آنها پس از جراحی قابل تنظیم است بنابراین مقداری از غذا که بیمار قادر به خوردن آن است قابل تغییر است. برای اعمال این تغییر، حلقه معده به پورت مخصوصی که زیر پوست قرار گرفته متصل شده است و از طریق این پورت تنظیم انجام می‌شود. این نوع جراحی خطرات و مشکلاتی نیز در پی دارد. گاهی اوقات ممکن است حلقه معده بلغزد و از جای خود خارج شود یا اینکه دچار فرسایش شود و کارایی خود را از دست بدهد که در این صورت باید تعویض شود.

عمل بای‌پس معده

عمل بای‌پس معده

در عمل بای‌پس معده Roux-en-Y ، معده به دوبخش تقسیم می‌شود و یک کیسه(پاچ) معده کوچکتر در قسمت فوقانی ایجاد می‌شود. سپس بخشی از قسمت فوقانی روده کوچک به این کیسه معده متصل می‌شود. زمانی که فرد چیزی می‌خورد غذا از بخش اصلی معده و قسمت فوقانی روده کوچک عبور می‌کند. در بخش فوقانی روده کوچک، غذا به صورت طبیعی شروع به هضم و جذب شدن توسط بدن می‌کند. بنابراین اگر  روی این بخش روده بای‌پس انجام شود مقدار کالری کمتری از غذای خورده شده جذب می‌شود. به علاوه، از آنجا که پاچ جدیدی که ایجاد شده کوچکتر از اندازه طبیعی معده است مقدار غذایی که بیمار قادر به خوردن آن است و در نهایت مقدار کالری که فرد جذب می‌کند کاهش می‌یابد.

اسلیو معده

اسلیو معده

در طی اسلیو معده قسمت بیشتر یک سمت معده برداشته می‌شود بنابراین یک آستر کوچکتر از معده باقی می‌ماند که شبیه یک لوله باریک است. این لوله در قسمت بالا به مری و در قسمت پایین به بخش ابتدایی روده متصل می‌شود. در این روش، اندازه معده کوچکتر می‌شود و بیمار تنها می‌تواند حجم کمی مواد غذایی مصرف کند و تا مدت زمان بیشتری پس از صرف غذا احساس پری و سیری می‌کند. اسلیو معده در مقایسه با سایر عمل‌های جراحی با توجه به میزان کاهش وزنی که یک فرد می‌تواند پس از عمل تجربه کند بازدهی کمتری دارد.

بالون داخل معدی

بالون داخل معدی

 یک تلسکوپ مخصوص به نام اندوسکوپ از طریق دهان وارد مری و در نهایت وارد معده می‌شود و یک بالون سیلیکونی را داخل معده بیمار قرار می‌دهد. بالون با یک مایع پر می‌شود و در معده فضایی را اشغال می‌کند. با وجود بالون در معده،  بیمار زودتر احساس سیری می‌کند و بنابراین کمتر غذا می‌خورد.  استفاده از این روش تنها در کوتاه‌مدت جواب می‌دهد چراکه بالون باید پس از حداکثر 6 ماه از داخل معده خارج شود.

انحراف بیلیوپانکراتیک

انحراف بیلیوپانکراتیک

در طول این عمل، قسمت اعظم معده برداشته می‌شود و تنها یک پاچ(کیسه) کوچک معدی باقی می‌ماند. سپس این پاچ  به بخش انتهایی روده کوچک متصل می‌شود در این عمل بخش عمده روده کوچک بای‌پس شده و از مسیر گوارشی خارج می‌شود. همزمان، مجرای صفراوی و مجرای پانکراتیک(که معمولا به منظور هضم غذا صفرا و آنزیم‌های پانکراسی را داخل بخش فوقانی روده کوچک تخلیه می‌کنند) داخل بخش پایینی روده کوچک قرار داده می‌شوند. یکی از معایب این روش این است که این روش جراحی می‌تواند باعث ایجاد نفخ شکم و بوی نامطبوع مدفوع شود. انحراف بیلیوپانکراتیک یک جراحی پیچیده است و باید توسط یک جراح مجرب انجام شود.

بعد از این عمل بیمار با چه محدودیت هایی در تغذیه روبرو می شود؟


رعایت دستورالعمل‌های پزشک در مورد غذاخوردن و ورزش کردن بسیار اهمیت دارد. پس از جراحی، برای کاهش وزن بیمار باید عادات غذایی خود را تغییر دهد و مقدار کمتری غذا نسبت به پیش از جراحی مصرف کند. به بیمار دستورالعمل‌های موکدی درباره آنچه باید در هفته‌های اول پس از جراحی بخورد داده می‌شود. در ابتدا ممکن است رژیم غذایی شامل آب‌میوه‌های طبیعی، چای، قهوه، سوپ نرم باشد. سپس به تدریج بیمار می‌تواند غذاهای نرمتر مانند تخم‌مرغ اسکرامبل، پاستا، ماست و غیره و در نهایت غذاهای سخت‌تر مصرف کند. پیروی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل بسیار اهمیت دارد.

از آنجا که بیمار پس از عمل قادر به جذب ویتامین‌ها و مواد معدنی خاصی نیست باید تا آخر عمر تحت نظارت پزشک از برخی مکمل‌ها استفاده کند. با انجام آزمایش خون سطح آهن، کلسیم، مس، روی، ویتامین دی و ویتامین B12 اندازه‌گیری می‌شود و پزشک بر اساس نتیجه آزمایش میزان مکمل مصرفی بیمار را مشخص می‌کند. برای برخی افراد،  پس از جراحی اعمال تغییرات لازم در سبک زندگی و رژیم غذایی بسیار دشوار است.

خطرات جراحی برای کاهش وزن


هیچ نوع عمل جراحی خالی از خطر نیست و عمل کاهش وزن نیز از این قاعده مستثنی نیست. به ندرت ممکن است برخی افراد حین جراحی فوت شوند. احتمال بروز عوارض پس از جراحی نیز وجود دارد که خطر بروز آن بر اساس سن، جنسیت و شاخص توده بدنی فرد متغیر است. به علاوه در برخی افراد، ممکن است عمل جراحی کمکی به کاهش وزن فرد نکند.

در هر نوع عمل کاهش وزن تعداد ریسک عمومی وجود دارد. از آنجا که بیمار باید تحت بیهوشی عمومی قرار گیرد این خود یک عامل خطر است و اگر بیمار چاق باشد میزان این خطر بالاتر است. به علاوه پس از جراحی، خطر اندک ایجاد لخته خون در ریه‌ها(آمبولی ریوی) یا در سیاهرگ‌ها(ترومبوز سیاهرگ‌های عمقی) وجود دارد که اغلب برای رفع این خطر پزشک داروهایی را برای فرد تجویز می‌کند. ممکن است در برخی افراد پس از عمل کاهش وزن عفونت ایجاد شود. این عفونت می‌تواند در زمان جراحی و در ریه‌ها ایجاد شود یا در محل زخم روی پوست پس از جراحی ایجاد شود.

اگر بیمار پس از عمل مقدار زیادی وزن از دست بدهد مقادیر زیادی پوست اضافی باقی می‌ماند که به هیچ وجه چنین منظره‌ای جذاب نیست و لباس هم در تن فرد خوب نمی‌ایستد. برای رفع این مشکل می‌توان عمل جراحی دیگری انجام داد که البته همیشه در دسترس نیست. پیش از جراحی در این باره با پزشک خود صحبت کنید.

بسته به نوع جراحی فرد ممکن است با خطرات یا عوارض دیگری نیز مواجه شود.

روش های جایگزین این روش  برای لاغر شدن چه هستند؟


از آنجا که عمل های لاغری عوارض جانبی و محدودیت های زیادی را برای بیمار به دنبال خواهد داشت، بسیاری از پزشکان  انجام روش های لاغری بدون جراحی را توصیه می کنند. روش هایی کم خطر و ایمن مانند لیپوماتیک، کرایولیپولیز، آر اف، کویتیشن و لیپولیز که نتایج فوری و ماندگارتری را به همراه خواهند داشت.

“کپی فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است.”

Call Now Buttonمشاوره رایگان
×مشاوره در واتساپ